Intrebuintari pentru o canistra plastic

Canistra este un vas sau recipient, de forma paralelipipedica, cu inchidere ermetica, care serveste la transportul si depozitatea produselor lichide. Poate fi confectionata din mai multe material: plastic, tabla, otel, in functie de produsul pe care il contine. Canistra de plastic este unul dintre cele mai prezente recipiente in gospodariile romanesti, datorita faptului ca este ieftina, usor de intretinut, curatat și transportat.

Canistra este folosita pentru pastrare şi transport de produse alimentare, chimice, farmaceutice, produse de uz casnic, petroliere, etc. Canistrele de plastic comercializate pe MetaloChimice.ro se vand in diferite dimensiuni (5 litri, 10L, 20 L, 30 l, 60 Litri) și pot fi simple sau cu robinet.

Ce poti depozita in canistra de plastic

Canistra din plastic cu maner si capac, 60L
canistra plastic

O canistra de plastic poate fi folosita in mai multe scopuri, fiind foarte versatila din acest punct de vedere. I se pot atasa accesorii, cu ajutorul carora poti face mai multe operatiuni.

Iata ce se poate depozita in aceste canistre de plastic:

Uleiuri (de floarea soarelui, masline, rapita)

O canistra se poate dovedi a fi foarte utila atunci cand mergi si iti faci provizii de ulei de la tara sau din depozitele fabricilor. Datorita sistemului de inchidere ermetica cu capac filetat, acest produs este ideal pentru transportarea lichidelor uleioase pe distante lungi, oferind astfel siguranta ca acestea nu se vor scurge pe parcursul calatoriei.

Bauturi alcoolice

Canistrele mici, cu o capacitate de 5L sau 10 litri, pot fi utilizate cu scopul de a depozita diverse tipuri de lichide si bauturi alcoolice precum vinul, tuica, palinca sau coniacul.

Acestea sunt practice si usor de transportat, fiecare canistra din plastic de culoare alba avand o greutate redusa si un maner care permite o manevrare sigura si confortabila a produsului. Este fabricata din plastic alimentar de calitate, care va pastra eficient aroma vinului, odata ce a incetat procesul de fermentatie.  Poti pastra pana la 60 de litri de bautura in aceasta canistra (foto), vanduta pe MetaloChimice.ro, deoarece are un sistem de etansare eficient, format dintr-un capac filetat si garnitura din cauciuc.

Atentie!

Daca esti adeptul metodelor traditionale de pastrare a vinurilor si nu le vei consuma rapid, le vei tine in recipiente de plastic doar temporar. Lichidul ar trebui mutat dupa cateva luni si imbuteliat corespunzator in sticla, apoi va fi pus la pastrare in pivinite sau beciuri, pentru perioade mai lungi.

Aceasta solutie poate fi preferata deopotriva de catre micii producatori, dar si de catre persoanele fizice care cauta o canistra pentru uz casnic, datorita pretului accesibil.

canistre mici

Apa de la izvor

Cu totii avem o sursa de apa naturala, de unde ne aprovizionam saptamanal. In tara noastra exista multe izvoare naturale de apa, amenajate sau nu, de unde ne luam apa rece, netratata, fara clor sau alte chimicale. Pentru a nu face mai multe drumuri cu pet-uri de 2 kg, putem folosi acest tip de canistra plastic, recipient foarte usor si sigur, care nu alterereaza gustul si prospetimea apei. Ele pot fi refolosite dupa doar cateva clatiri cu apa. Apa potabila poate fi depozitata cateva zile sau chiar cateva saptamani, fara teama ca s-ar putea altera sau ar putea prinde mirosuri sau gusturi straine.

Combustibil

In cazul in care vrei sa folosesti canistra pentru produse petroliere, nu uita ca o poti utiliza doar pentru depozitare la domiciliu, fiind acceptat de lege, in cazul modelelor din plastic, doar transportul celor de 5 l. In caz contrar, risti o amenda, daca esti oprit de politie. Canistra de plastic cu combustibil trebuie tinuta departe de soare si caldura.

De asemenea, in aceasta canistra din plastic se pot transporta lichide antigel, ulei hidraulic, uleiuri lubrifiante, lichide de frana sau alte lichide ce contin alcool.

Lapte

Pentru depozitarea si transportul de scurta durata a laptelui se poate folosi un astfel de recipient, care este incapator, stabil si usor. Poate fi urcat intr-un spatiu frigorific (container sau vehicul) si transportat pe distante scurte sau medii.

Substante dezinfectante

In conditiile actuale, in care absolut orice suprafata trebuie dezinfectata, pentru a impiedica raspandirea coronavirului, este indicat sa avem la indemana cantitati mari de produse dezinfectante pentru pardoseli, suprafete de lucru, birouri sau locuinte. In orice spatiu comun sau privat trebuie sa actionam periodic cu produse pe baza de alcool. Acestea pot fi achizitionate in cantitati mai mari sau preparate de noi insine din alcool si tinute la indemana in zonele unde se face dezinfectie. Canistrele din plastic sunt foarte practice, deoarece sunt usoare si stabile, iar unele au si robinet pentru a controla cantitatea folosita.

Insecticide si pesticide

Cei care lucreaza in agricultura, stiu cat de important este sa aiba un produs usor de manevrat atunci cand stropesc culturile cu insecticide si pesticide. Acestea pot fi fabricate de ei insisi, din apa si substante chimice concentrate. Amestecul poate fi realizat intr-o canistra plastic, din care va fi apoi pulverizat pe culturi, cu ajutorul unor accesorii de stropit.

De asemenea, in astfel de canistre poate fi pus si ingrasamantul lichid cu care se trateaza legumele si pomii fructiferi, pentru a nu fi atacate de daunatori.

canistra accesorii

Concluzie

O canistra de plastic prezinta multe avantaje pentru cei care aleg sa o foloseasca in gospodarie sau in unitati de productie si vanzare:

 • Este usoara si prezinta o manevrare facila
 • Are inchidere etans, poate pastra lichidele inauntru, in orice conditii
 • Poate fi refolosita multi ani, durata de viata depinzand de materialele depozitate in ea
 • Este ieftina si accesibila
 • Se gaseste in multe dimensiuni (5 litri, 10 L, 15 l, 20L, 30 Litri, 50 litri, 60L)
 • Poate transporta lichide de orice vascozitate
 • Poate suporta caldura si frigul (refrigerarea, nu congelarea)
 • Este stabila si poate fi depozitata in straturi
 • Poate fi etichetata (hartie lipita cu adeziv)
 • E prevazuta cu un robinet confectionat din plastic, ceea ce va face ca transferul lichidelor sa fie un proces rapid, confortabil si usor.
 • Orificiul pentru robinet este sigilat, iar desigilarea lui se poate face cu ajutorului unui burghiu, cutit sau al unei foarfece.
 • Este folosita in toate industriile
 • Este accesibila consumatorilor casnici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.