Izolatia cu spuma poliuretanica

spuma poliuretanica

Ce este spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica se utilizeaza la fixarea si izolarea usilor si ferestrelor, umplerea si etansarea golurilor, imbinarilor si a cavitatilor, umplerea penetrarilor in pereti, izolarea iesirilor electrice si a conductelor de apa. Are rol de izolare termica, izolare fonica si fixare.

Poate fi utilizata la interior si exterior in lucrari de etansare, izolare, umplere a rosturilor, golurilor si fisurilor datorate trecerii de conducte, cabluri sau guri de aerisire. Este recomandata si pentru etansarea fonica si termica in cadrul peretilor despartitori, dar si pentru umplerea spatiilor dintre acoperis si pereti. Conserva caldura sau racoarea si ofera un confort sporit si un mediu sanatos.

Spuma poliuretanicaare o aderenta foarte buna si se poate aplica pe orice suprafata:

  • Hartie
  • Lemn
  • Otel
  • Asfalt
  • Beton
  • Ipsos
  • Ciment
  • PAL

Cum functioneaza izolarea termica cu spuma poliuretanica?

Izolatia rigida a panoului de spuma poliuretanica este de obicei instalata in foi intre peretele interior si exterior – sau taiata pentru a se incadra intre grinzi sau stifturi de perete.

La fel ca polistirenul, bulele prinse in spuma poliuretanica asigura un conductor de caldura slab si ofera o rezistenta termica excelenta. Spuma de pulverizare functioneaza eficient in aceeasi maniera, desi exista doua tipuri; spuma cu celule deschise si inchise.

Spuma cu celule deschise se bazeaza pe aer pentru a bloca conducerea caldurii, in timp ce spuma cu celule inchise are bule mult mai mici, care nu sunt conectate intre ele si care sunt umplute cu un gaz extrem de rezistent termic.

Cat de eficienta este aceasta izolare?

Sporul suplimentar vine din faptul ca este capabil sa se inchida complet intr-o cavitate a peretelui, impiedicand in mod eficient patrunderea aerului. De asemenea, serveste pentru a bloca umiditatea de la inmuiere si nu permite mucegaiului sa creasca in ea, ceea ce inseamna ca isi va pastra valoarea R pentru mult mai mult timp, decat alte tipuri de izolatie care sunt sensibile la aceste probleme.

Cat de multa izolare fonica ofera spuma poliuretanica?

Izolatia cu spuma creeaza o bariera sonora mai eficienta decat bateriile, deoarece nu exista mici lacune pentru ca sunetul sa treaca de-a lungul grinzilor si grinzilor. Aceasta acoperire totala ajuta, de asemenea, la tamponarea fasciculelor, astfel incat acestea sa nu vibreze la fel de mult, amortizand in continuare transmisia sunetului.

Poliuretanul este cunoscut a fi foarte bun la reducerea frecventelor medii (cum ar fi conversatia si muzica tare). Pentru peretii interiori, utilizarea spumei cu celule deschise mai putin densa poate fi o alegere mai buna pentru a preveni zgomotul. Merita sa amintim ca este, de asemenea, mult mai putin rezistent la apa si va necesita bariere de umiditate

Cum se instaleaza izolatia din spuma poliuretanica?

Panourile din spuma pot fi furnizate in diferite densitati si grosimi, in functie de cerintele dvs. De obicei, se plaseaza intre peretele exterior si interior, sau taiate la dimensiuni si se potrivesc in cadru ca niste bate. Intrucat este sigur de manipulat si nu emite vapori sau particule, instalarea este destul de simpla si nu necesita echipament specializat.

Spuma de pulverizare, pe de alta parte, este un amestec aerat din doua componente chimice, care trebuie amestecate in proportii exacte, deci trebuie sa fie gestionat de un profesionist. Spuma pulverizata (dupa cum sugereaza si numele) este pulverizata in cavitatile peretelui si poate umfla pana la 100 de ori volumul initial. Odata vindecat, se va extinde si se va contracta cu cladirea, mentinand golurile inchise si oprind eventualele scurgeri de aer. Peretii existenti pot fi modernizati cu spuma de poliuretan prin gaurirea gaurilor in locurile cheie si pulverizarea spumei in cavitati in acest fel.

spuma izolare pereti
spuma izolare

Cat costa izolarea?

Spuma de pulverizare este una dintre optiunile mai scumpe in ceea ce priveste izolati. Este mai costisitoare, dar se bucura de rezultate foarte performante in ceea ce priveste proprietatile izolatoare termice si acustice si pot rambursa investitia initiala in timp scurt. Asta inseamna facturi de energie mai mici pentru incalzire si racire. Spuma poliuretanica are o eficienta termica cu 40% mai mare, comparativ cu solutiile clasice de izolare, adica realizati economie la energie de 40%. In plus, nu cheltuiti banii pe alte lucruri, deoarece in cazul izolarii cu spuma poliuretanica nu aveti nevoie de sistem de fixare sau de adezivi speciali.

Metalochimice.ro ofera la vanzare spuma poliuretanica de la numerosi producatori, la preturi avantajoase. Click aici.

Beneficiile folosirii spumei poliuretanice

Proprietati impermeabile

Spuma pulverizata correct va feri cladirea de penetrarea cu apa. In ceea ce priveste umiditatea, in majoritatea cazurilor spuma poliuretanica pulverizata garanteaza absenta condensului interstitional. Aceasta caracteristica permite transpiratia incintei, ceea ce evita patologiile legate de sanatate in interior si, in acelasi timp, garanteaza durabilitatea cladirii.

 Proprietati de etansare

Un sistem optim de izolare trebuie sa garanteze etanseitatea cladirii, unul dintre conceptele in jurul caruia se invartesc casele pasive, permitand economii de pana la 80% in comparatie cu o cladire traditionala.

Spuma de poliuretan pulverizata este o izolatie continua care formeaza o bariera impotriva aerului si asigura un nivel adecvat de etansare.

Performanta la foc

Sistemele de poliuretan cu rezistenta mare la foc sunt un sistem de izolare total sigure in cladiri, atat din punct de vedere structural, cat si pentru siguranta ocupantilor lor. Este necesar sa ingropam falsele mituri care exista in jurul acestui tip de izolatie, care spuneau ca nu izoleaza impotriva flacarilor. De atunci au aparut produse noi, care nu mai au aceasta problema.

spuma poliuretanica
spray spuma poliuretanica

Izolatie termica

Se poate afirma ca spuma poliuretanica pulverizata este in plina expansiune, iar acest lucru se datoreaza in mare parte functiilor sale de izolator termic. Iata cateva exemple de aplicatii: izolarea podelei, fatade ventilate impermeabile, renovarea acoperisului.

Bariera anti-radon

Radonul este un gaz radioactiv, invizibil, care se află peste tot în jurul nostru, ca parte a aerului pe care îl respirăm. Cele mai noi produse de acest gen sunt o solutie eficienta impotriva pericolului de gaz radon in cladiri. Aceasta bariera anti-radon este optima atat in ​​constructii noi, cat si in cladiri deja construite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.