Unul dintre lucrurile pe care parintii trebuie sa-l achizitioneze imediat dupa venirea bebelusului este cadita bebe. Aceasta va fi folosita chiar din prima zi si va fi necesara intre trei si cinci ani, pana ce copilul va putea fi imbaiat in cada sau sub dus. Avand in vedere acest lucru, va facem o recomandare in ceea ce priveste modelul de cadita bebe pe care sa-l cumparati. Acesta se afla in oferta magazinului MetaloChimice.ro si este un model clasic.
Cadita bebe -modelul clasic, fara varsta
Da, este modelul folosit si de bunicii si parintii nostri cand ne imbaiau pe noi. Are forma dreptunghiulara cu margini rotunjite, pereti inalti si suport pentru mentinerea sapunurilor. Asa cum va amintiti din copilarie, rezista utilizarilor repetate, variatiilor termice si socurilor mecanice accidentale, ceea ce ii confera o durata de viata foarte mare.
Proprietati:
Lungime: 61 cm (610 mm)
Latime: 39 cm (390 mm)
Inaltime: 18 cm (180 mm)
De ce va recomandam modelul clasic, in niste timpuri in care se gasesc atatea modele sofisticate de cadite pentru bebelusi? De culori si forme diferite, care mai de care mai ergonomice, cu senzori, cu termometru, cu stender, pliabile sau cine stie ce alte accesorii? Iata cateva motive sa alegi o cadita bebe clasica
1.Este ieftina
2.Are o greutate mica si e usor de manevrat
3.Este stabila, nu se balanseaza
4.Este incapatoare
5.Este versatila, adica poti include in ea multe accesorii: scaunel, alta cadita mai mica, pleduri,hamac de baie, support cu jucarii, covoras antiderapant, suport ergonomic, suport de imbaiere anatomic,colac de gat
6. O vei folosi sit u, ca parinte, cu placer, deoarece iti va trezi amintiri pasociate cu primii ani de viata, cei mai frumosi pentru orice om.
Frecventa
Frecventa imbaierilor la noul nascut este subiect de dezbatere printre parinti. Unii sunt de parere ca o baie generala la cateva zile este suficient, chiar o data pe saptamana. Altii considera ca bebelusul trebuie spalat in fiecare zi. Cum este corect?
Sunt mai multi factori de luat in seama. Nu exista o recomandare standard, dar o regula logica ar fi: de cate ori este nevoie, in functie de conditiile sociale, medicale si de mediu.
Iata beneficiile imbaierii in cadita bebe
Se regenereaza pielea bebelusului
Bebelușii au nevoie de băi regulate pentru a-și curăța pielea și a stimula refacerea celulelor. Sunt mai eficiente decat stergerea cu o carpa umeda sau servetel umed, mai ales dupa ce isi fac nevoile. Băile controlează excesul de ulei din păr, curăță pielea bebelușului de celule moarte si hidrateaza zonele dintre pliurile pielii, daca se folosesc sapunuri si spumante speciale pentru pielea lor fina.
Ii verifici tot corpul
O baie este, de asemenea, un moment pentru a-i verifica corpul, dacă prezintă erupții sau zone de piele uscată. Bebelusii se irita usor, mai ales daca sunt infasati. Stau ore in sir in aceeasi pozitie si sunt predispusi sa prezinte o piele descuamata si solzoasa, iritatii sau chiar escare. Acestea pot fi dureroase si creeaza disconfort, ceea ce ar putea explica plansul necontenit al sugarului, daca va confruntati cu asa ceva. Daca descoperiti astfel de probleme mergeti imediat la medic, pentru a va descrie produse care sa vindece si sa calmeze pielea.
Elimini transpiratia
Daca este vara, evident ca frecventa imbaierilor va fi mai mare, pentru a elimina transpiratia, modalitatea prin care organismul își reglează temperatura corpului. Bebelușii transpiră adesea în zona palmelor, a tălpilor și a capului, aceasta din urma fiind intalnita mai ales în timpul somnului. Transpirația sub brațului poate fi întâlnită în situații anxioase sau poate fi cauzata de un mediu supra încălzit.
Deoarece bebelușii dorm mai mult decât copiii mai mari și decât adulții, ei au perioade mai lungi de somn foarte adânc și acesta este motivul pentru care transpiră des abundent.
Nu-l puteti lasa neimbaiat, daca observati ca este transpirat, murdar sau ca miroase.
E un bun prilej de a-i face masaj
Masajul brațelor și picioarelor în timpul curățării copilului favorizeaza circulația sangelui la extremități. Masajul bebelusului este una dintre activitatile zilnice extrem de importante atat pentru bebelusi cat si pentru mama. Se efectueaza cu blandete, fara a rani, cu manevre precise, urmarind reactiile bebelusului. Se folosesc produse speciale pentru bebelusi, fiind si o metoda de relaxare pentru cei care se tem de apa.
Este un moment de calitate mami-bebe
O baie poate deveni un moment relaxant și reconfortant între mama și copilul său. Copilul afla despre importanța atingerii, se obisnuieste cu parintele, afla ca este in siguranta in apropierea lui. Faptul ca stati impreuna, petreceti timp de calitate si aveti contact vizual oferă o interacțiune pozitivă între voi doi.
Masaj si muzica in cadita bebe
Puteti sa incercati sa insotiti perioada de masaj cu muzica armonioasa, de preferat clasica sau ambientala, eventual sunete din natura, astfel incat bebelusul sa se relaxeze. Puteti sa va jucati impreuna si sa-i introduceti noi stimulente vizuale si tactile. Stropirea și jocul îi permit copilului să învețe despre consistența apei. Jucăriile și ratustele plutitoare îl învață coordonarea mână-ochi. La final, infasurati-l intr-un prosop moale si pufos ceea ce ii va da un sentiment de siguranta si caldura.
Spălați-vă bebelusul în siguranță
Nu vă scăldați copilul imediat după hrănire, când le este foame sau sunt obositi
In camera in care il imbaiati trebuie sa fie clad
Sa aveți la îndemână tot ce aveți nevoie: prosoape, scutec nou, haine curate
Apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Verificați cu încheietura mâinii sau cotul și amestecați bine, astfel încât să nu existe diferente
Nu adăugați multe produse cosmetice in cadita bebe. Utilizati foarte putin aceste produse
Tineti capul bebelușului departe de apă.
Nu lăsați niciodată copilul singur în baie, nici măcar o secundă.
Dacă bebelușul pare speriat de apa și plânge, încercati să faceti baie împreună.