Un calorifer electric – solutia ieftina pentru incalzire

Un radiator / calorifer electric este o unitate independenta umpluta fie cu fluid termic, fie cu elemente uscate care se incalzesc si transfera caldura in aerul inconjurator. Aproximativ doua treimi din caldura produsa de radiatoarele electrice este creata prin convectie (adica miscarea aerului cald), iar ultima treime se degaja ca o caldura radianta.

Beneficii

Electricitatea devine alegerea clara pentru un viitor durabil. Spre deosebire de dispozitivele pe gaz, nu exista combustie ineficienta si emisii nocive – doar caldura eficienta si controlabila, fara costuri de intretinere continue.

Radiatoarele electrice sunt unitati modulare care pot fi instalate si inlocuite individual. Aceasta inseamna ca puteti crea programe de programare personalizate si niveluri de temperatura pentru fiecare spatiu din casa dvs. 

Sunt o solutie superba daca aveti nevoie de un sistem de incalzire controlabil, usor de instalat. Pur si simplu conectati-le la cea mai apropiata priza si ele incep sa degaje caldura!

Cum alegeti caloriferul potrivit

Primul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare atunci când cautati un calorifer/radiator electric este daca acesta are puterea potrivita pentru a va incalzi spatiul. Camerele mai mari vor avea nevoie de produse cu putere mai mare sau mai multe radiatoare, pentru a se asigura ca sunt incalzite in mod adecvat. Recomandam intotdeauna rotunjirea la urmatoarea putere cea mai apropiata atunci când alegeti un radiator electric pentru a evita achizitionarea unui produs care ar putea fi insuficient pentru dimensiunea camerei dvs. Nu exista niciun rau in achizitionarea unui radiator putin mai puternic – asta inseamna ca incalzitorul se va opri mai des dupa ce camera dvs. este incalzita confortabil. Un radiator insuficient, pe de alta parte, se va lupta sa va incalzeasca spatiile si sa iroseasca mai multa energie in acest proces.

Costurile de functionare ale radiatorului electric

Cu orice sistem de incalzire, nu trebuie sa luati in considerare doar pretul unitar al incalzitorului, ci si costurile de instalare, costurile de functionare si intretinerea potentiala continua. Doua dintre principalele avantaje ale radiatoarelor electrice sunt ca nu necesita verificari anuale si majoritatea pot fi instalate chiar de dumneavoastra, astfel incât sa economisiti deja bani de la inceput!

Variabile de luat in considerare

Daca comparati tarifele la gaz si electricitate, ati crede ca energia electrica e mai scumpa, dar nu va descurajati – incalzirea electrica ofera un nivel de control mai bun decat pentru un sistem de incalzirea centrala, facându-l la fel de economic. Costurile de functionare pentru orice sistem de incalzire vor varia de la proprietate la proprietate din cauza numarului de variabile in joc, dar punctele cheie care trebuie luate in considerare sunt termostatul, izolatia, locatia proprietatii si tariful curent pentru energie.

Beneficii unui calorifer / radiator electric

Incalziti doar ce aveti nevoie

Incalzitoarele portabile sunt utile daca doriti sa incalziti o zona mica din casa dvs., dar nu incalzesc deloc bine suprafetele mari. Deoarece sunt mici, dureaza ceva timp sa incalzeasca o camera. Pe de alta parte, un radiator electric radiaza caldura prin panoul frontal si, in functie de dimensiunea radiatorului si de dimensiunea camerei dvs., beneficiati de controlul termostatului, incalzirea rapida si caldura care dureaza cu adevarat. Daca doriti sa incalziti o baie, un birou sau o camara mica, unde nu aveti altfel de incalzire, caloriferul este foarte util.

Radiatoarele electrice sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic

Nu vom nega faptul ca gazul este mai ieftin pentru a va incalzi casa, dar radiatoarele electrice pot fi mai ieftine de functionat din cauza eficientei energetice generale. In plus, acestea ofera controlul exact al incalzirii, ceea ce inseamna ca puteti incalzi separat fiecare camera din casa dvs., iar controlul termostatului este extrem de precis. De asemenea, nu exista pierderi de caldura din tevi sau cazan si toata energia electrica utilizata este transformata in caldura. Toate aceste caracteristici inseamna ca sunt de fapt mai eficiente din punct de vedere energetic, datorita controlului de precizie si nu sunt scumpe de instalat, deoarece puteti face acest lucru singur, rapid si simplu.

Pot provoca incendii si arsuri, dar nu ai grija monoxiului de carbon

Cel mai mare dezavantaj in utilizarea incalzitoarelor portabile este ca pot fi periculoase. Ele pot fi cauza multor incendii si asta pentru ca daca sunt lasate prea aproape de un material inflamabil pot lua foc. De asemenea, se incalzesc foarte mult (asa cum ar trebui sa faca) si oamenii uita sa le permita sa se raceasca când au terminat treaba in camera respectiva, provocând astfel arsuri ale pielii.

Nu sunt toxice

Utilizarea radiatoarelor electrice pentru a va incalzi casa elimina orice risc de otravire cu monoxid de carbon. Cazanele si sistemele de incalzire care utilizeaza gaz necesita o intretinere regulata (ceva ce radiatoarele electrice nu au nevoie), iar radiatoarele pe gaz prezinta riscul de scurgere. Acolo este pericolul de monoxid de carbon. Asadar, alegerea caloriferelor electrice inseamna ca puteti avea o casa calduroasa fara sa stati cu grija ca va puteti intoxica cu monoxid de carbon

Calorifer /radiator electric – ecologic

Daca sunteti ecologist, este logic sa alegeti calorifere electrice, deoarece acestea sunt neutre din punct de vedere al carbonului, astfel incât sa nu existe poluanti precum dioxidul de carbon. Nu va fi poluare si nici vreun pericol pentru mediul inconjurator, animale sau oameni.

Radiatoarele electrice sunt versatile

Radiatoarele electrice vin intr-o mare varietate de stiluri, culori si dimensiuni, astfel incât sa se potriveasca cu decorul dvs. Pe site-ul Metalochimice.ro aveti o oferta bogata din care puteti alege, cu 7 sau 9 elementi, mai multe trepte de incalzire, de 1500W-2000W.

calorifer electric
calorifer simbio

Radiatorul (caloriferul) pe ulei de la Simbio cu 9 elementi, 3 trepte si 2000W putere a fost conceput pentru spatii de dimensiuni medii, se incalzeste rapid, fiind ideal pentru dormitor, birou, sufragerie, mici ateliere sau garaj. Cu ajutorul manerului si a rotilor cu care este dotat, iti va permite o manipulare usoara si sigura prin locuinta. Reglajul in 3 trepte cu termostat al acestui calorifer pe ulei Simbio 2000W, scade simtitor consumul de energie electrica atunci cand in camera temperatura setata a fost atinsa.

Specificatii calorifer electric

Simbio, Radiator (calorifer) electric pe ulei, 9 elementi, 3 trepte, 2000W:
Putere: 2000W
Numar trepte: 3
Numar elementi: 9
Greutate aprox: 11

Pentru alte tipuri de calorifere, consultati oferta bogata a magazinului online MetaloChimice.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.