De ce este albastru un butoi din plastic?

Un butoi este un container cilindric folosit pentru a transporta materiale sub forma de lichid sau pudra, in cantitati mari. Butoaiele pot fi fabricate din metal, fibra densa de celuloza sau plastic. Cele mai rentabile sunt butoaiele din plastic, atat ca pret, cat si ca functionalitate. Ele sunt folosite in toate industriile, peste tot in lume, fiind usor de intretinut si manevrat.

Dar v-ati intrebat vreodata de ce sunt albastre?

In articolul de astazi va prezentam lucruri stiute sau mai putin stiute despre butoaiele din plastic de culoare albastra, pe care le vedem peste tot: in depozite, garaje, fabrici, magazine, gospodarii. De la umplerea lor cu nisip, pana la transformarea lor in diguri plutitoare sau pentru depozitarea muraturilor de iarna, acestea au multe intrebuintari.

Cum alegem un butoi din plastic

Alegerea unor butoaie plastic trebuie sa tina cont de:

-capacitate: cantitatile de substante care urmeaza sa fie depozitate si transportate,

– inaltime si forma: pentru cantitati mai mari de substante se vor alege butoaiele din plastic inalte si cu o gura mai mare

-de capac si de modul in care se inchid: exista butoaie cu garnituri simple sau duble, pentru a asigura o etanseitate ridicata

-de culoare

butoi de plastic
butoi albastru

Pentru a raspunde la intrebarea din titlu, va spunem ca butoaiele din polietilena sunt realizate intr-o varietate mare de culori, unele fiind facute si in traditionalul transparent, specific plasticului, pentru a-ti permite sa vezi nivelul elementelor depozitate. Acestea nu au insa acelasi succes ca acele de culoarea albastra, care au beneficiul de a fi rezistente la razele ultraviolete, fiind excelente pentru depozitarea in exterior. Prin urmare, daca veti depozita ceva neperisabil, puteti alege orice culoare. Daca puneti muraturi, uleiuri, sosuri, varza sau orice se poate manca sau bea, butoiul ar trebui sa fie albastru sau, in orice caz, inchis la culoare.

Beneficii

-Butoaiele de acest tip se pot urca si descarca din masini rapid, pentru ca au dimensiuni si greutati reduse.

-Continutul este protejat de radiatiile ultraviolete si de socuri, nu exista riscul spargerii, sunt groase, materialele din care sunt confectionate sunt rezistente pe termen lung.

-Butoaiele din plastic se transporta usor, se pot muta dintr-un loc in altul fara efort, se inchid etans, au si garnituri care permit o mai buna depozitare si un transport in siguranta.

-Pe langa alimente sau substante in stare lichida, in butoaie de plastic puteti pune si substante sub forma de pasta sau chiar in stare solida.

– Sunt practice si usor de umplut si pot fi etichetate conform nevoilor celor care opereaza cu ele.

– Pot fi refolosite si reciclate

– Pot fi transportate pe cale terestra, aeriana, maritima si fluviala

– Sunt mai ieftine decat butoaie confectionate din alte materiale.

Vreti sa cumparati un butoi plastic? Nu ratati oferta de la MetaloChimice.ro, magazinul online ideal pentru orice gospodar. Gasiti absolut orice echipament aveti nevoie pentru gradina, solarii, culturi agricole, ferme si gospodarii, la preturi foarte bune. Calitatea produselor e certificata, iar transportul este rapid. Daca aveti nevoie de consultanta in alegerea unui butoi plastic, MetaloChimice.ro va ajuta.

butoi accesorii
accesorii butoaie

Aici gasiti toate dimensiunile de butoaie plastic: 5 litri, 10 L, 20l, 30 L, 40l, 50 litri, 60L, 85 litri. Produsele sunt in stoc, livrarea este rapida, plata se poate realiza simplu, ramburs sau cu cardul online, iar fiecare tip de butoi are in pagina de produs descriere completa si toate detaliile tehnice necesare.

Tot aici gasiti multe accesorii necesare folosirii acestor recipiente: prese, robineti, tevi pentru suflat.    

Ce se poate depozita intr-un butoi din plastic

Butoaiele din plastic sunt containere de depozitare versatile, care va ajuta sa mentineti costurile de transport mici. Aceste vase albastre stralucitoare pot fi utilizate pentru transportul tuturor tipurilor de produse si materiale, de la alimente la lubrifianti industriali, produse uscate si lichide. Plasticul nu va cauza oxidarea materialelor, deci se preteaza pentru mai multe tipuri de incarcaturi:

Alimente si bauturi:

Bidoanele din plastic functioneaza bine pentru alimente si bauturi. In tara noastra, acestea se folosesc pentru conservarea legumelor pentru iarna: muraturi asortate, gogonele, castraveti, varza.

Materiale inflamabile:

Numai anumite tipuri de butoaie din plastic pot fi utilizate pentru transportul lichidelor inflamabile, cum ar fi gazul. Va trebui sa consultati specificatiile producatorului, pentru a va asigura ca recipientul este compatibil cu produsele dvs. Daca este, materialele inflamabile vor ramane in siguranta in timpul tranzitului.

Produse farmaceutice:

Aveti nevoie sa livrati o cantitate mare de pastile? Butoaiele din plastic impiedica produsele farmaceutice sa se distruga sau sa se distruga. De asemenea, sunt rezistente la scurgeri, deci nu exista nicio sansa ca apa sa patrunda si sa va transforme pastilele in ciuperci.

Avantajele utilizarii butoaielor de plastic

Butoaiele din plastic sunt printre cele mai rentabile containere de transport de pe piata, astazi. Iata doar cateva dintre beneficiile de a alege un butoi albastru.

Durabilitate:

Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la deteriorarea transportului atunci cand alegeti plasticul. Multe butoaie de plastic de vanzare sunt concepute pentru a mentine produsele in siguranta sub presiune. Puteti rasturna sau arunca butoiul, iar bunurile dvs. vor ramane intacte.

Reutilizare:

Sunteti liber sa refolositi butoaiele de plastic, ceea ce va ajuta sa economisiti bani si sa reduceti impactul asupra mediului. Va trebui sa curatati bine butoiul dupa fiecare utilizare, pentru a preveni contaminarea incrucisata. Daca depozitati alimente in butoi, mirosul ar putea persista chiar si dupa o curatare aprofundata.

Rezistenta la UV:

Plasticul este rezistent la UV, deci nu va trebui sa va faceti griji cu privire la modificarea produselor de catre soare. Cu toate acestea, plasticul va absorbi caldura daca va lasati butoaiele la soare toata ziua.

Cost redus:

Per total, butoaiele din plastic sunt accesibile. Plasticul este mai usor si mai ieftin de produs decat sticla, metalul sau alte tipuri de containere de depozitare. Le puteti folosi in mod repetat si puteti obtine mai mult decat merita banii.

Concluzie

Este usor de inteles de ce atat de multe personae sau companii aleg butoaie din plastic pentru nevoile lor de transport si depozitare. Sunt concepute pentru a mentine toate tipurile de produse sigure si etanse la aer. Cand ati terminat cu un container, il puteti folosi pentru a stoca apa in caz de urgenta sau pentru a mentine echipamentele si consumabilele organizate si in afara drumului. Daca nu aveti nicio utilizare pentru butoiul retras si a fost curatat si inspectat temeinic, il puteti oricand dona sau revinde pentru un profit suplimentar. Gasiti tipul potrivit de butoi pentru afacerea dvs. si valorificati puterea plasticului astazi, pe MetaloChimice.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.