Bentonita alimentara este un filtru natural pentru vinificatie in cantitate de 50 g, marca Mifalchim ce se utilizeaza la tratamentul vinului dupa ce a fermentat compet si a fost tras de pe drojdie. Bentonita alimentara se aplica in doza de 1 kg la 1000 de litri in cazul vinului rosu, iar pentru cel alb cantitatea se dubleaza 2 kg la 1000L. De asemenea, Bentonita alimentara se aplica dupa ce vinul a fiert, iar temperatura sa este de minim 16 grade.
Acest filtru natural pentru vinificatie numit bentonita alimentara se amesteca pana la omogenizare cu 8 litri de vin in timp ce se preincalzeste pana la 20 de grade, apoi se toarna in butoiul cu vin si se barboteaza. Este indicat sa efectuati un tratament si cu Dioxid de sulf lichid pentru controlarea eficienta a fermentatiei, limpezire sigura si nu in ultumul rand, sa evitati otetirea vinului atat rosu, cat si cel alb. Consumarea vinului se poate face dupa minim 21 de zile de la efectuarea acestui tratament.
Specificatii Bentonita alimentara Filtru natural pentru vinificatie 50 g:
Producator: Mifalchim
Forma: Praf
Tip produs: Conservant vin
Ambalaj: Plic
Cantitate: 50 g